Anunț absolvenți

 

Tinerii absolvenţi care şi-au definitivat studiile superioare de licenţă sau masterat în acest an pot face online o selecţie a joburilor oferite de zeci de companii. 

Până pe 14 august, pe portalul de carieră Hipo.ro, se desfăşoară Târgul Virtual pentru Absolvenţi 2020, cel mai complex eveniment de recrutare online, dedicat în special absolvenţilor din promoţia 2020 de la ciclul de licenţă şi masterat din toată ţara, dar şi tinerilor profesionişti care se află în căutarea unui program de internship, trainee sau a primului loc de muncă.    

Companiile de top prezente în cadrul evenimentului pun la dispoziţia participanţilor oportunităţi de carieră în domenii diverse precum: Vânzări, Customer-Support, IT&C, Contabilitate, Administrativ, Inginerie, Margeting&PR, Achiziţii, HR sau Producţie.   

Târgul Virtual pentru Absolvenţi 2020 se află la cea de-a 14-a ediţie şi reuneşte 17 companii de top din România care îşi defăşoară activitatea în domenii precum Finaciar-Bancar, IT, Telecomunicaţii, Inginerie, Retail, FMCG sau Consultanţă, care oferă participanţilor oportunitatea de a aplica la cele mai actuale oportunităţi de carieră din această vară.    

În cadrul târgului virtual, absolvenţii au parte de următoarele beneficii:   

  • pot aplica online cu CV-ul la oportunităţile de carieră disponibile, fie că este vorba despre joburi entry-level sau despre programe de internship şi traineeship; 
  • pot accesa  profilele online ale companiilor participante, astfel au ocazia de a afla mai multe informaţii despre identitatea organizaţională a acestora;  
  • pot participa la sesiunile online de dezvoltare personală şi profesională, unde îşi pot identidica şi dezvolta skill-urile ce le vor fi de folos în viitoarea carieră, pe teme precum: joburile viitorului, cum să îşi aleagă jobul si compania potrivită sau cum să îşi seteze obiectivele profesionale; 
  • pot lua parte la sesiunile live de Q&A.   Potrivit raportului Piaţa Forţei de Muncă 2020, realizat de Hipo.ro în perioada Decembrie 2019 – Ianuarie 2020 pe un eşantion de 449 companii, au reieşit principalele abilităţi pe care candidaţii trebuie să le posede pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor pe care angajatorii le au de la viitorii angajaţi.    Peste 42% dintre companiile respondente consideră ca pe primul loc în topul celor mai necesare soft skills ale candidaţilor sunt adaptibilitatea şi flexibilitatea iar peste 38% dintre angajatorii apreciază în mod deosebit abilităţile de comunicare.   

 

Pe următoarele poziţii în topul soft skill-urilor urmărite de angajatori se situează capacitatea de învăţare continuă şi orientarea către rezultate, dar  şi proactivitatea, capacitatea de a lucra bine în echipa sau eficienţa şi creativitate.           

„Ne dorim ca prin intermediul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi să facilităm legătura dintre angajator şi candidat, mai ales în această perioadă în care piaţa forţei de muncă din România suferă schimbări. Ne bucură să avem alături de noi companii de top din diverse industrii, care susţin proiectul nostru. Absolvenţii anului 2020, dar şi cei care se află la început de carieră trebuie să ştie că în cadrul târgului virtual pot alege dintr-o varietate mare de oportunităţi de carieră.” – Ancuţa Popa, Project Manager – Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi                 

În plus, vizitatorii care vor accesa pagina evenimentului pe www.hipo.ro, până pe data de 14 august, au ocazia să participe la un concurs interactiv de cultură mainstream  prin intermediul căruia pot câştiga unul din cele 3 cursuri online UDEMY.                 

Ediţia din vara aceasta a Târgului Virtual pentru Absolvenţi este realizată cu sprijinul companiilor partenere: BCR, Bookster, Cagedim Service Center, Farmacia Dona, Kaufland Romania, Mazars in Romania, Meda, NOBEL, ProCredit Bank, TELUS International, Vodafone Romania şi a companiilor sponsor: Connect 44, Finastra, Hilti Romania, LIDL Romania, SUSTAINALYTICS, Valoris Center.

Citește mai multadev.ro/qdtdqr