ORAR
|
STRUCTURĂ
|
PLANIFICARE
|
SITUAŢIE
|
AVIZIER |
REGULAMENTE
|
FINALIZARE
|
FIȘE
|
ACTIVITĂŢI
|
SES. DE COMUNICĂRI
|
ORAR ŞI GRUPE
PLANIFICARE EXAMENE
- ANTREPRENORIAT ÎN PRODUCȚIILE ANIMALIERE
- TEHNOLOGII SPECIALE ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ
- BIOSECURITATEA PRODUSELOR ALIMENTARE
- EXPERTIZA PRODUSELOR AGROALIMENTARE
- FOOD SAFETY AND BIOSECURITY
YEAR I
YEAR I
The exams and colloquiums planning - Group 30911- January-February 2025
The exams and colloquiums planning - Group 30912- January-February 2025
The exams and colloquiums planning - Group 30913- January-February 2025
The exams and colloquiums planning - Group 30914- January-February 2025
SITUAŢIE STUDENŢI
Logarea studenţilor pe platforma University Management System se face la link-ul
Logarea pe această platformă pentru studenţii români se face cu ajutorul CNP-ului
Cont: CNP
Parolă: data naşterii (DD-MM-YYYY)
Exemplu:
Cont: 2750216232323
Parolă: 16-02-1975
Pentru studenţii străini se va folosi NUMĂRUL MATRICOL
Cont: Nr. matricol
Parolă: data naşterii (DD-MM-YYYY)
Exemplu:
Cont: 112345
Parolă: 16-02-1975
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport care se desfăşoară în perioada 2014-2020 şi reuneşte cele 7 programe europene de finanţare anterioare: Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, Tineret în Acţiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink şi programul de cooperare cu ţările industrializate.
Erasmus+ le oferă studenţilor oportunitatea de a studia în universităţi din alte ţări şi de a derula perioade de stagiu / plasament în instituţii publice şi private de pe piaţă muncii. Studenţii pot petrece până la 12 luni într-o altă ţară pentru o mobilitate de studiu sau practică, în cadrul fiecărui ciclu de studii. Mobilităţile de studiu în universităţi din alte ţări pot fi de la 3 la 12 luni, iar plasamentele în instituţii publice sau private de pe piaţă muncii pot fi de la 2 la 12 luni.
Personalul din învăţământul superior şi personalul invitat din întreprinderi beneficiază de oportunităţi de predare, iar personalul didactic şi nedidactic are acces la formare.
Erasmus+ înseamnă învăţare, colaborare, soluţii creative, inovare şi conectare cu piaţă muncii.
Contact:
Dr. Ecaterina Ştefan
Coordonator instituţional Erasmus+ USAMV Bucureşti
Serviciul Relaţii Internaţionale (Corp A, Rectorat, parter)
E-mail: [email protected]
Documente:
- Carta Erasmus 2014-2020 & Erasmus Policy Statement
- Regulament de organizare şi funcţionare (ROF) al programului Erasmus LLP- valabil şi pentru Erasmus+
- Act adiţional la ROF privind recunoaşterea academică
- Learning Agreement for studies
- Bilateral Agreement UASVM Bucharest
- Acorduri bilaterale
- Ghidul Erasmus+ al studentului USAMV
- Erasmus Online Linguistic Support - OLS
AVIZIER
În curs de actualizare.
REGULAMENTE ȘI FORMULARE
Formulare:
- Anexa 1 - Contract de studii universitare
- Anexa 2 - Convenţie de stagiu de practică
- Anexa 3 - Cerere pentru restituirea actelor de studii în cazul absolvenţilor
- Anexa 4 - Cerere pentru restituirea actelor de studii în cazul renunţării la studii
- Anexa 5 - Anunţ situaţii personale
- Anexa 6 - Cerere pentru motivarea absenţelor
- Anexa 7 - Cerere pentru învoiri în situaţii speciale
- Anexa 8 - Planificarea examenelor şi a colocviilor
- Anexa 9 - Cerere pentru susţinerea examenului cu o altă grupă
- Anexa 10 - Cerere pentru susţinerea examenelor în afara sesiunii
- Anexa 11 - Cerere pentru reexaminare
- Anexa 12 - Cotestaţie
- Anexa 13 - Cerere pentru înscriere în an suplimentar
- Anexa 14 - Cerere pentru certificarea ECTS
- Anexa 15 - Cerere pentru reluarea studiilor întrerupte
- Anexa 16 - Cerere pentru reînmatriculare
- Anexa 17 - Cerere transfer de la o universitate la alta
- Anexa 18 - Cerere transfer de la un program de studii la altul
- Anexa 19 - Avertisment scris
- Anexa 20 - Notificare privind ridicarea bursei
- Anexa 21 - Notificare privind exmatricularea
- Anexa 22 - Cerere pentru eliberarea actelor de studii
- Anexa 23 - Cerere pentru eliberarea actelor de studii în urgenţă
Regulamente:
- Regulamentul activităţii profesionale a studenţilor din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
- Regulamentele universității pot fi vizualizate aici.
FINALIZARE STUDII
1. ZOOTEHNIE - Septembrie 2024
2. TEHNOLOGIA PRELUCRĂRII PRODUSELOR AGRICOLE - Septembrie 2024
3. PROTECȚIA CONSUMATORULUI ȘI A MEDIULUI - Septembrie 2024
1. ANTREPRENORIAT ÎN PRODUCȚIILE ANIMALIERE - Septembrie 2024
2. TEHNOLOGII SPECIALE ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ - Septembrie 2024
3. BIOSECURITATEA PRODUSELOR ALIMENTARE - Septembrie 2024
4. EXPERTIZA PRODUSELOR AGROALIMENTARE - Septembrie 2024
5. FOOD SAFETY AND BIOSECURITY - September 2024
ACTIVITĂŢI EXTRACURRICULARE
- Concurs Studenţesc „MODALITĂŢI DE INOVARE A PRODUSELOR ALIMENTARE”, ediția a II-a - 2025
- Simpozion științific studențesc 2024
- Concurs Studenţesc „MODALITĂŢI DE INOVARE A PRODUSELOR ALIMENTARE” - 2024
- Simpozion științific studențesc 2023
- Simpozion științific studențesc 2022
- Școala de vară
- Concurs stundențesc
Sesiunea de comunicări științifice
Sesiunea de comunicări științifice
a studenților Facultății de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere 2021
Sesiunea de comunicări științifice a studenților Facultății de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere urmărește dezvoltarea abilităților de cercetare pentru studenții aflați în ciclurile de licență, masterat și doctorat din cadrul USAMV București, dar și din facultățile de profil din țară.
Perioada de desfășurare: 20 mai 2021
Termene importante:
- 29.04.2021: transmiterea titlurilor lucrărilor, numele autorilor și a cadrului didactic coordonator pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- 17.05.2021: trimiterea lucrarilor in format ppt pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- 18.05.2021: afisarea programului final site-ul facultății la secțiunea sesiunii
- 20.05.2021: sesiunea de comunicări științifice a studenților
Lucrările vor fi susținute online în format Power Point.
Programul sesiunii poate fi vizualizat aici.
Fișe discipline
ANUL I
ANUL I
Domeniul: ZOOTEHNIE
Program de studii: ZOOTEHNIE
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
112 |
6 |
3 |
|
112 |
6 |
3 |
|
42 |
4 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
28 |
3 |
- |
|
28 |
3 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
- |
3 |
|
42 |
- |
2 |
|
42 |
4 |
|
|
42 |
- |
2 |
|
56 |
2 |
2 |
|
56 |
2 |
2 |
|
Practică de domeniu |
120 |
- |
4 |
Total I |
904 |
30 |
30 |
II. Optionale |
|||
Total II |
- |
- |
- |
Total I+II |
904 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
42 |
3 |
|
|
42 |
|
3 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: ZOOTEHNIE
Program de studii: ZOOTEHNIE
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
112 |
5 |
5 |
|
56 |
6 |
- |
|
112 |
5 |
4 |
|
112 |
3 |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
42 |
3 |
- |
|
56 |
- |
5 |
|
56 |
- |
5 |
|
Practică de domeniu |
120 |
- |
4 |
Total I |
722 |
26 |
26 |
II. Optionale |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
4 |
|
56 |
- |
4 |
|
Total II |
112 |
4 |
4 |
Total I+II |
834 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
Plante toxice şi medicinale |
42 |
3 |
- |
Limbi străine - Engleză |
56 |
2 |
2 |
56 |
2 |
2 |
ANUL III
ANUL III
Domeniul: ZOOTEHNIE
Program de studii: ZOOTEHNIE
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
112 |
6 |
3 |
|
112 |
6 |
4 |
|
56 |
4 |
|
|
56 |
- |
5 |
|
56 |
5 |
- |
|
56 |
5 |
- |
|
56 |
- |
5 |
|
56 |
- |
5 |
|
Practică de specialitate |
120 |
- |
4 |
Total I |
680 |
26 |
26 |
II. Optionale |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
4 |
|
56 |
- |
4 |
|
Total II |
112 |
4 |
|
Total I+II |
|
|
|
III. Facultative |
|||
Limbi moderne |
56 |
2 |
2 |
Amenajarea fondului de vânătoare |
56 |
- |
2 |
ANUL IV
ANUL IV
Domeniul: ZOOTEHNIE
Program de studii: ZOOTEHNIE
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
132 |
6 |
4 |
|
56 |
5 |
- |
|
132 |
6 |
4 |
|
56 |
5 |
- |
|
60 |
- |
4 |
|
104 |
4 |
3 |
|
36 |
- |
2 |
|
36 |
- |
2 |
|
Elaborarea proiectului de diplomă |
48 |
- |
4 |
Practică pentru proiectul de diplomă |
60 |
- |
3 |
Total I |
720 |
26 |
26 |
II. Optionale |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
48 |
- |
4 |
|
48 |
- |
4 |
|
Total II |
104 |
4 |
4 |
Total I+II |
824 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
Proiectare tehnologică în zootehnie |
104 |
4 |
4 |
Creșterea intensivă a vânatului |
56 |
3 |
- |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Ingineria resurselor vegetale și animale
Program de studii: Tehnologia prelucrării produselor agricole
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
56 |
- |
5 |
|
56 |
5 |
- |
|
42 |
4 |
- |
|
56 |
|
3 |
|
28 |
3 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
42 |
- |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
42 |
4 |
- |
|
42 |
4 |
- |
|
42 |
- |
3 |
|
56 |
- |
4 |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
- |
3 |
|
120 |
- |
4 |
|
Total I |
806 |
30 |
30 |
II. Facultative |
|||
42 |
3 |
- |
|
112 |
6 |
4 |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
- |
4 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Ingineria resurselor vegetale și animale
Program de studii: Tehnologia prelucrării produselor agricole
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
112 |
4 |
4 |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
5 |
- |
|
98 |
5 |
3 |
|
98 |
4 |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
4 |
|
98 |
4 |
4 |
|
42 |
- |
4 |
|
56 |
- |
4 |
|
120 |
|
4 |
|
Total I |
848 |
30 |
30 |
II. Facultative |
|||
Limbi străine - Engleză |
56 |
2 |
2 |
56 |
2 |
2 |
|
56 |
4 |
- |
|
Electrotehnică şi electronică aplicată în industria alimentară |
56 |
- |
4 |
ANUL III
ANUL III
Domeniul: Ingineria resurselor vegetale și animale
Program de studii: Tehnologia prelucrării produselor agricole
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
126 |
5 |
5 |
|
126 |
5 |
5 |
|
56 |
- |
4 |
|
56 |
4 |
- |
|
98 |
3 |
4 |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
5 |
- |
|
56 |
- |
4 |
|
120 |
- |
4 |
|
Total I |
630 |
26 |
26 |
II. Optionale |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
4 |
|
56 |
- |
4 |
|
Total II |
112 |
4 |
4 |
Total I+II |
742 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
56 |
4 |
- |
ANUL IV
ANUL IV
Domeniul: Ingineria resurselor vegetale și animale
Program de studii: Tehnologia prelucrării produselor agricole
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
104 |
5 |
4 |
|
92 |
5 |
4 |
|
42 |
4 |
- |
|
44 |
4 |
- |
|
36 |
- |
4 |
|
56 |
4 |
- |
|
104 |
4 |
3 |
|
36 |
- |
2 |
|
36 |
- |
2 |
|
Elaborarea proiectului de diplomă |
48 |
- |
4 |
Practică pentru proiectul de diplomă |
60 |
- |
3 |
Total I |
610 |
26 |
23 |
II. Optionale |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
48 |
- |
4 |
|
48 |
- |
4 |
|
Total II |
104 |
4 |
4 |
Total I+II |
714 |
30 |
27 |
III. Facultative |
|||
104 |
4 |
4 |
|
Elaborarea şi susţinerea proiectului de diplomă |
- |
- |
10 |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Protecția consumatorului și a mediului
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
112 |
4 |
4 |
|
42 |
- |
3 |
|
42 |
4 |
- |
|
70 |
- |
4 |
|
70 |
4 |
- |
|
56 |
3 |
3 |
|
56 |
3 |
3 |
|
120 |
- |
4 |
|
Total I |
904 |
30 |
30 |
II. Facultative |
|||
56 |
4 |
- |
|
42 |
- |
3 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Protecția consumatorului și a mediului
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
98 |
5 |
4 |
|
98 |
5 |
4 |
|
56 |
5 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
- |
4 |
|
98 |
4 |
4 |
|
42 |
3 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
120 |
- |
4 |
|
Total I |
736 |
26 |
26 |
II. Optionale |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
4 |
|
56 |
- |
4 |
|
Total II |
112 |
4 |
4 |
Total I+II |
848 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
56 |
2 |
2 |
|
56 |
2 |
2 |
|
56 |
3 |
- |
|
56 |
- |
3 |
ANUL III
ANUL III
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Protecția consumatorului și a mediului
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
126 |
5 |
4 |
|
126 |
5 |
4 |
|
Siguranţa și securitatea alimentară în protecţia consumatorului |
70 |
4 |
- |
56 |
4 |
- |
|
42 |
4 |
- |
|
42 |
- |
4 |
|
28 |
- |
3 |
|
112 |
4 |
4 |
|
56 |
- |
3 |
|
120 |
- |
4 |
|
Total I |
778 |
26 |
26 |
II. Optionale |
|||
Agenți poluanți și impactul lor asupra mediului și consumatorului |
56 |
4 |
- |
56 |
4 |
- |
|
Protecția mediului |
56 |
- |
4 |
56 |
- |
4 |
|
Total II |
112 |
4 |
4 |
Total I+II |
890 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
4 |
ANUL IV
ANUL IV
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Protecția consumatorului și a mediului
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
98 |
5 |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
112 |
5 |
4 |
|
56 |
4 |
- |
|
42 |
3 |
- |
|
126 |
5 |
5 |
|
42 |
- |
3 |
|
42 |
- |
3 |
|
60 |
- |
4 |
|
Elaborarea proiectului de diplomă |
56 |
- |
4 |
Total I |
690 |
26 |
26 |
II. Optionale |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
4 |
|
56 |
- |
4 |
|
Total II |
112 |
4 |
4 |
Total I+II |
802 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
56 |
4 |
- |
|
Proiectarea unei structuri productive specifice industriei alimentare |
56 |
- |
4 |
Susţinerea proiectului de diplomă |
- |
- |
10 |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Controlul și expertiza produselor alimentare
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
- |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
112 |
4 |
4 |
|
42 |
- |
3 |
|
42 |
4 |
- |
|
70 |
- |
4 |
|
70 |
4 |
- |
|
56 |
3 |
3 |
|
56 |
3 |
3 |
|
Practică de domeniu |
120 |
- |
4 |
Total I |
904 |
30 |
30 |
III. Facultative |
|||
Controlul statistic al alimentelor |
56 |
4 |
- |
42 |
- |
3 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Controlul și expertiza produselor alimentare
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
Număr de credite: 240
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
98 |
5 |
4 |
|
98 |
4 |
3 |
|
56 |
5 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
3 |
- |
|
56 |
4 |
- |
|
98 |
4 |
4 |
|
42 |
3 |
- |
|
56 |
3 |
- |
|
Discipline opționale |
112 |
- |
- |
Practică de domeniu |
120 |
- |
- |
Total I |
828 |
35 |
11 |
II. Opționale |
|
||
a. Comportamentul consumatorului / b. Politici şi strategii globale de securitate alimentară |
56 |
||
a. Legislaţie în industria alimentară / b. Elemente de inginerie electrică |
56 |
||
III. Facultative |
|||
Limbi străine |
56 |
- |
- |
Educaţie fizică şi sport |
56 |
- |
- |
Metode enzimatice și imunologice de analiză |
56 |
- |
- |
Metode cromatografice și electroforetice de analiza alimentelor |
56 |
- |
- |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Științe Inginerești Aplicate
Program de studii: Științe Gastronomice
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
112 |
4 |
3 |
|
42 |
- |
3 |
|
56 |
4 |
- |
|
56 |
- |
5 |
|
126 |
5 |
4 |
|
126 |
6 |
4 |
|
56 |
3 |
- |
|
42 |
- |
3 |
|
56 |
3 |
3 |
|
56 |
3 |
3 |
|
90 |
- | 4 | |
Total |
818 |
28 |
32 |
III. Facultative |
|||
56 |
3 |
3 |
|
56 |
3 |
3 |
|
56 | 4 | - | |
42 | - | 3 | |
Total |
210 | 10 | 9 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Științe Inginerești Aplicate
Program de studii: Științe Gastronomice
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
Bazele gastronomiei și gastrotehniei |
126 |
|
|
Microbiologie generală |
56 |
|
|
Microbiologie specială |
56 |
|
|
Chimia alimentelor |
56 |
|
|
Comportamentul consumatorului |
42 |
|
|
Echipamente utilizate în gastronomie |
56 |
|
|
Tehnici și procese fundamentale în gastronomie |
112 |
|
|
Legislație în alimentația publică |
56 |
|
|
Principii fizico-chimice de obținere a produselor culinare |
112 |
|
|
Limba engleză |
56 |
|
|
Practică de domeniu |
90 |
||
Discipline opționale |
56 |
||
Total I |
874 |
|
|
II. Opționale |
|||
a. Estetică gastronomică / b. Estetica produselor culinare și de patiserie-cofetărie |
28 |
|
|
a. Gastronomie moleculară / b. Gastronomie durabilă |
28 |
|
|
Total II |
56 | ||
II. Facultative |
|||
Limba franceză |
56 | ||
Limba germană |
56 | ||
Geografia turismului |
56 | ||
Cultură și civilizație românească |
56 | ||
Total III |
224 |
ANUL III
ANUL III
Domeniul: Științe Inginerești Aplicate
Program de studii: Științe Gastronomice
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
Aditivi și ingrediente în gastronomie |
56 |
|
|
Materii prime utilizate în gastronomie |
56 |
|
|
Analiză senzorială |
42 |
|
|
Inocuitate alimentară |
56 |
|
|
Dietetică |
56 |
|
|
Tehnologia de obținere a produselor culinare |
56 |
|
|
Tehnologia de obținere a produselor de panificație, a pastelor făinoase și a bicuiților |
70 |
|
|
Tehnologia de obținere a produselor de patiserie-cofetărie |
84 |
|
|
Gastronomie tradițională |
56 |
|
|
Gastronomie internațională |
98 |
|
|
Practică de specialitate |
120 |
||
Discipline opționale |
112 |
||
Total I |
862 |
|
|
II. Opționale |
|||
a. Administrarea organizației / b. Antreprenoriat în gastronomie |
56 |
|
|
a. Comunicare / b. Etică și integritate academică |
56 |
|
|
Total II |
112 | ||
II. Facultative |
|||
Turism rural și ecoturism |
56 | ||
Alergii și intoleranțe alimentare |
56 | ||
Limba engleză |
56 | ||
Total III |
168 |
ANUL IV
ANUL IV
Domeniul: Științe Inginerești Aplicate
Program de studii: Științe Gastronomice
Forma de învățământ: învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 4 ani
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
Tehnologia produselor de catering |
56 |
|
|
Siguranță alimentară și controlul calității |
42 |
|
|
Igiena și securitatea muncii în unitățile de alimentație publică |
42 |
|
|
Managementul ospitalității |
112 |
|
|
Bazele contabilității |
56 |
|
|
Marketingul serviciilor |
56 |
|
|
Tehnica servirii |
42 |
|
|
Stiluri alimentare |
28 |
|
|
Designul evenimentelor și a serviciilor de protocol |
56 |
|
|
Planificarea și designul spațiilor culinare |
70 |
|
|
Elaborarea proiectului de diplomă |
56 |
||
Practică pentru proiectul de diplomă |
60 |
||
Discipline opționale |
168 | ||
Total I |
844 |
|
|
II. Opționale |
|||
a. Asocierea produselor culinare cu vinuri și alte băuturi / b. Inovație și creație în gastronomie |
84 |
|
|
a. Sistemul de asigurarea calității / b. Vinul și tehnica degustării |
84 |
|
|
Total II |
168 | ||
II. Facultative |
|||
Organizarea unităților de alimentație publică și turism |
56 | ||
Managementul resurselor umane din alimentația publică |
56 | ||
Limba engleză |
56 | ||
Total III |
168 |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Zootehnie
Program de studii: Antreprenoriat în producțiile animaliere
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2 ani
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
28 |
5 |
- |
|
42 |
5 |
- |
|
28 |
5 |
- |
|
42 |
- |
7 |
|
56 |
- |
8 |
|
112 |
8 |
8 |
|
Total I |
308 |
23 |
23 |
II. Optionale |
|||
42 |
7 |
|
|
42 |
7 |
|
|
42 |
|
7 |
|
42 |
|
7 |
|
Total II |
84 |
7 |
7 |
Total I+II |
392 |
30 |
30 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Zootehnie
Program de studii: Antreprenoriat în producțiile animaliere
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2 ani
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
56 |
8 |
- |
|
42 |
7 |
- |
|
42 |
7 |
- |
|
56 |
8 |
- |
|
14 |
|
5 |
|
42 |
|
7 |
|
Practică |
98 |
|
10 |
Elaborarea lucrării de disertaţie |
70 |
|
8 |
Total I |
420 |
30 |
30 |
II. Optionale |
|||
- |
- |
- |
- |
Total II |
- |
- |
- |
Total I+II |
420 |
30 |
30 |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Tehnologii speciale în industria alimentară
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2 ani
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
42 |
8 |
- |
|
42 |
6 |
- |
|
56 |
8 |
- |
|
Tehnologii moderne de asigurare a stabilităţii şi inocuităţii produselor |
56 |
- |
8 |
56 |
- |
8 |
|
112 |
8 |
8 |
|
Total I |
364 |
30 |
24 |
II. Optionale |
|||
28 |
- |
6 |
|
28 |
- |
6 |
|
Total II |
28 |
|
6 |
Total I+II |
392 |
30 |
30 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Tehnologii speciale în industria alimentară
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2 ani
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
42 |
6 |
- |
|
Evaluarea caracteristicilor senzoriale ale produselor alimentare |
56 |
8 |
- |
Tehnici de modelare şi conducere a proceselor în industria alimentară |
56 |
8 |
- |
14 |
- |
5 |
|
42 |
- |
7 |
|
Practică |
98 |
- |
10 |
Elaborarea lucrării de disertaţie |
70 |
- |
8 |
Total I |
378 |
22 |
30 |
II. Optionale |
|||
Proiectarea şi promovarea produselor alimentare de origine vegetală |
56 |
8 |
- |
Proiectarea şi promovarea produselor alimentare de origine animală |
56 |
8 |
- |
Total II |
56 |
8 |
- |
Total I+II |
434 |
30 |
30 |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Biosecuritatea produselor alimentare
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
42 |
6 |
- |
|
Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentare prin controlul automatizării |
42 |
6 |
- |
Procedee chimice, microbiologice şi toxicologice avansate de control şi analiza |
42 |
6 |
- |
Produse adiţionale utilizate în procesele tehnologice din industria alimentară |
42 |
6 |
- |
56 |
- |
8 |
|
56 |
- |
8 |
|
56 |
- |
8 |
|
Total I |
336 |
24 |
24 |
II. Optionale |
|||
28 |
6 |
- |
|
28 |
6 |
- |
|
28 |
- |
6 |
|
28 |
- |
6 |
|
Total II |
56 |
6 |
6 |
Total I+II |
392 |
30 |
30 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Biosecuritatea produselor alimentare
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentare în procesarea laptelui |
56 |
8 |
- |
Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentare în procesarea cărnii |
56 |
8 |
- |
56 |
8 |
- |
|
Biosecuritatea şi asigurarea calităţii pe filiera produselor de origine vegetală |
42 |
6 |
- |
14 |
- |
5 |
|
42 |
- |
7 |
|
Practică |
98 |
- |
10 |
Elaborarea lucrării de disertaţie |
70 |
- |
8 |
Total I |
434 |
30 |
30 |
ANUL I
ANUL I
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Expertiza Produselor Agroalimentare
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
Expertiza morfomacroscopică a animalelor abatorizate |
56 |
7 |
- |
Controlul şi expertiza pigmentilor şi coloranţilor naturali |
56 |
8 |
- |
56 |
7 |
- |
|
112 |
8 |
8 |
|
56 |
- |
7 |
|
56 |
- |
9 |
|
Total I |
392 |
30 |
24 |
II. Optionale |
|||
Dezvoltarea abilităților de comunicare și negociere în afaceri |
28 |
- |
6 |
28 |
|
6 |
|
Total II |
56 |
- |
6 |
Total I + II |
420 |
30 |
30 |
ANUL II
ANUL II
Domeniul: Ingineria produselor alimentare
Program de studii: Expertiza Produselor Agroalimentare
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Durata studiilor: 2
Număr de credite: 120
DISCIPLINA |
Număr de ore |
Număr de credite |
|
SEM I |
SEM II |
||
I. Obligatorii |
|||
42 |
6 |
- |
|
56 |
8 |
- |
|
56 |
8 |
- |
|
14 |
- |
5 |
|
42 |
- |
7 |
|
Practică |
98 |
- |
10 |
Elaborare lucrare de disertație |
70 |
- |
8 |
Total I |
378 |
22 |
30 |
II. Optionale |
|||
56 |
8 |
- |
|
Expertiza cărnii de pasare, a ouălor de consum și a vânatului |
56 |
8 |
- |
Total II |
56 |
8 |
- |
Total I+II |
434 |
30 |
30 |
YEAR I
YEAR I
Field of study: Food Engineering
Master’s degree program: Food Safety and Biotechnology
Form of education: full time
Duration: 2 ani
Number of transferable credits: 120
DISCIPLINE |
NUMBER OF HOURS |
CREDITS NUMBER |
|
First semester |
Second semester |
||
I. Mandatory |
|||
56 |
8 |
- |
|
56 |
8 |
- |
|
Advanced chemical, microbiological and toxicological control and analysis of food |
56 |
8 |
- |
Additional products used in technological processes in the food industry |
42 |
- |
7 |
56 |
- |
8 |
|
56 |
- |
8 |
|
Total I |
322 |
24 |
23 |
II. Optionales |
|||
28 |
6 |
- |
|
28 |
6 |
- |
|
42 |
- |
7 |
|
42 |
- |
7 |
|
Total II |
70 |
6 |
7 |
Total I+II |
392 |
30 |
30 |
YEAR II
YEAR II
Field of study: Food Engineering
Master’s degree program: Food Safety and Biotechnology
Form of education: full time
Duration: 2 ani
Number of transferable credits: 120
DISCIPLINE |
NUMBER OF HOURS |
CREDITS NUMBER |
|
First semester |
Second semester |
||
I. Mandatory |
|||
Quality assurance and food safety for products of vegetable origin |
70 |
10 |
- |
Quality assurance and food safety for products of animal origin |
70 |
10 |
- |
56 |
10 |
- |
|
14 |
- |
5 |
|
42 |
- |
7 |
|
98 |
- |
10 |
|
Elaboration of the dissertation |
70 |
- |
8 |
Total I |
420 |
30 |
30 |